/
Foton♥ /
Mina dagar ♥ /
Kladdkakemuffins med choklad frosting
Kladdkakemuffins:
2st ägg
2,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
0,5 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
Gör såhär:
1. Sätt ungen på 200 grader.
Smält smöret och låt svalna, tips är att bara smälta häften av smöret så kommer det befintliga smöret smälta av resterande värme.
2. placera ut bakformar i papper på en plåt eller smöra och strö över kakao i en muffinsplåt.
3. Knäck äggen och tillsätt strösocker i en bunke och blanda till en fluffig smet.
4. Tilsätt vaniljsockrer, salt, kakao och bakpulver. Vispa till en jämn smet.
5. Tillsätt vetemjölet och de smälta smöret, vispa sedan sanbbt ihop till en jämn smet. (Ca 10-20 sekunder med elvisp på lägsta effekt)
6. Fördela smeten jämt i bakformarna och grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 10 minuter. (Under tiden som de gräddas rekommenderar jag att man håller koll på dem, när dem börjat växa och sedan sjunker ner igen är det dags att ta ut dem. Testa gärna med en sticka i dem som är längs in i ugnen, den ska komma ut lite kladdig.)
7. Låt dem svalna. (Om dem svalnar under handduk förhindrar man att muffinsarna blir hårda.
Smält smöret och låt svalna, tips är att bara smälta häften av smöret så kommer det befintliga smöret smälta av resterande värme.
2. placera ut bakformar i papper på en plåt eller smöra och strö över kakao i en muffinsplåt.
3. Knäck äggen och tillsätt strösocker i en bunke och blanda till en fluffig smet.
4. Tilsätt vaniljsockrer, salt, kakao och bakpulver. Vispa till en jämn smet.
5. Tillsätt vetemjölet och de smälta smöret, vispa sedan sanbbt ihop till en jämn smet. (Ca 10-20 sekunder med elvisp på lägsta effekt)
6. Fördela smeten jämt i bakformarna och grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 10 minuter. (Under tiden som de gräddas rekommenderar jag att man håller koll på dem, när dem börjat växa och sedan sjunker ner igen är det dags att ta ut dem. Testa gärna med en sticka i dem som är längs in i ugnen, den ska komma ut lite kladdig.)
7. Låt dem svalna. (Om dem svalnar under handduk förhindrar man att muffinsarna blir hårda.
Choklad frosting:
60 g mjukt smör (rumsvarmt)
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
60 g mjukt smör (rumsvarmt)
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl kakao
100 g Phiadelphiaost
1 msk varmt kaffe
Valfri ganering
Gör såhär:
1. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och phiadelphiaost krämigt
2. Rör sist ner kaffe
3. Spritsa eller bred frostningen på dina muffins och garnera med valfri ingrediens, jag använde olika sorters strössel.
4. Ställ sedan i kylskåpet så frostingen får stelna lite, dem smakar bäst när dem stått en natt. (Tycker jag personligen.)
1. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och phiadelphiaost krämigt
2. Rör sist ner kaffe
3. Spritsa eller bred frostningen på dina muffins och garnera med valfri ingrediens, jag använde olika sorters strössel.
4. Ställ sedan i kylskåpet så frostingen får stelna lite, dem smakar bäst när dem stått en natt. (Tycker jag personligen.)
Goddag! Vi har satt ihop en lista inför Kladdkakans dag på lördag där vi tagit med detta inlägg. Man kan även rösta på sin favorit, så uppmana gärna dina läsare att göra det :) http://blogg.se/article/2015/november/harliga-kladdkake-recept.html <- Här är länk till den.
Ha en underbar dag!
Hälsningar,
Bloggredaktionen